
به گزارش شیز؛ در روزهایی که شبکههای ماهوارهای مستقیماً کانون خانوادههای ایرانی را هدف گرفته و با پخش سریالهایی که عدم پایبندی زوجین به خانواده را ترویج می کنند و تیشه بر ریشه زندگی خانواده های ایرانی می زنند همچنان شاهد افزایش ماهواره در بین خانواده ها هستیم و مدام در رسانه ها از افزایش آمار طلاق و انواع بزهکاری در جامعه خبرهایی می شنویم اما از دلیل افزایش این امر که شاید از تأثیرات ماهواره باشد چشم پوشی می کنند.
در روزها و ماه های اخیر بحث پیرامون شبکه های ماهواره ای خارج از کشور،آسیب های اجتماعی- فرهنگی آن برای جامعه و راهکارهای مقابله با تاثیرات مخرب آن، از مسائل مهم و اساسی در سطح جامعه امروزی است که چالشهای بسیاری را در جامعه باعث شده است.
ابعاد و اثرات کوتاه مدت و دراز مدت ماهواره به عنوان یکی از فراگیرترین و موثرترین وسایل ارتباط جمعی، همیشه دارای اهمیت است اما با گذشت زمان و تغییرات اساسی در شرایط اقتصادی،اجتماعی و سیاسی ، هرروز به این ضرورت افزوده که متأسفانه در مدت زمان بسیارمحدود مخاطبان بسیاری در بین مردم وبه ویژه کانون های خانوادگی به خوداختصاص داده اند.
شبکه های جدید در ماهواره بیشتر به مسائل فرهنگی – اجتماعی تکیه کرده وخانواده و روابط همسران به عنوان بزرگترین سرمایه ،جامعه را هدف قرار داده اند. به عنوان مثال برخی از شبکه های ذکر شده با پخش فیلم و سریال های شبانه روزی اهداف زیر را دنبال می کنند:
– ترویج خانواده های بی سامان و لجام گسیخته در مقابل ساختار سنتی خانواده های ایرانی
– ترویج و عادی جلوه دادن خیانت زن به همسر و البته شوهر به زن
– بی اهمیت جلوه دادن احترام به والدین
– عادی جلوه دادن روابط دختر و پسر قبل از ازدواج
– هویت زدایی از مفهوم خانواده به عنوان کوچکترین واحد اجتماعی مستقل و مؤثر
– ترویج مفهوم زندگی با دیگران به جای ازدواج .
– ترویج فمینیسم و کم رنگ کردن نقش مرد در جامعه در حد کسی که تنها جهت رفع نیازهای جنسی زن خلق شده است!
سوال و بحث اساسی این است که با وجودممنوعیت قانونی و اثرات مخرب ماهواره خصوصا بر روابط همسران چرا استفاده از آن روز به روز بیشتر می شود؟
متأسفانه روز به روز شاهد افزایش آمار تلخ طلاق در بین زوجین ایرانی هستیم و به طور حتم یکی از دلایل اصلی و مهم اتفاق افتادن این رویداد ماهواره ها هستند که عدم پایبندی همسران به همدیگر را در فیلمها و سریالهای خود به نمایش می گذارند.
طلاق علت و دلایل متعددی دارد که بعضی از این دلایل تغییر نقش اجتماعی، تغییرات در معیار و ملاک انتخاب ، انتظارات زوجین نسبت به هم،مطالبات اجتماعی نسبت به خانواده ، بیکاری فقدان اجتماعی چشم و هم چشمی و در عصر حاضر خصوصا ورود عناصر تکنولوژی همچون ماهواره و بعضی سایت ها و… است، که در ابتدا موجب طلاق عاطفی و سپس طلاق رسمی می شود.
با توجه به اینکه بالاترین آمار طلاق در ۵ سال اول زندگی و در شهر ها بیشتر از روستاها اتفاق می افتد می توان گفت در روستا زندگی بر دلایل سنتی حاکم است چرا که آن ها باورهای دینی و مذهبی را می پسندند و معنویت را در زندگی خود احساس می کنند و از ماهواره کمتر در زندگی خود استفاده می کنند .
در این راستا باید کارهای فرهنگی در جامعه تحقق یابد و برای پیشگیری از طلاق عاطفی باید بدانیم که لازم است عوامل تشدید کننده ی این معضل ریشه کن شوند در این میان ماهواره بعنوان یکی از اصلی ترین و مهم ترین دلایل به وجود آورنده طلاق عاطفی بین زوجین است که لازم است مراجع و نهادهای ذیربط نسبت به حل این معضل راه حلهایی بیندیشند و نسبت به عواض واثرات ماهواره بر خانواده ها آگاهسازی بکنند چرا که عشق بین زن و مرد، مانند نهالی است که اگر از آن مراقبت نشود، خشک خواهد شد و باید روزانه به این نهال رسیدگی شود.
منبع اروم نیوز