اعتیاد به کار, همسر معتاد, کار زیاد, علاقه به کار کردن, عوض کردن افراد, ترک اعتیاد
شاید سختی زندگی با چنین کسی شما را به این نتیجه برساند که اصلا ارزشش را ندارد و بهتر است او را با کارش تنها بگذارید. در نتیجه ممکن است نسبت به ازدواج با چنین فردی دچارتردید شوید. به خصوص اگر از آن آدم هایی باشید که عادت دارید برای آخر هفته ها یا تعطیلات مناسبتی برنامه ریزی کنید. دراین صورت چه باید کرد؟
معتاد به کار چه کسی است؟
اعتیاد به کار با سختکوشی فرق دارد. فرد معتاد به کار کنترلی بر زندگی خود ندارد و همه چیز به شغلش بستگی دارد و نمی تواند حدود مشخصی را میان حوزه کاری و حیطه شخصی زندگی خود قائل شود.
آنها در تمام طول عمر خود همچنان از الگوی غلط کاری پیروی می کنند و به آن ادامه می دهند. آنها حتی هنگام خواب، رانندگی یا وقتی دیگران با آنها صحبت میکنند، به مسایل کاری فکر میکنند و همیشه تصور دارند که اگر زیاد کار نکنند، کارها تمام نمی شود. در واقع آنها با کار کردن زیاد از دنیا فرار می کنند و اضطراب شان را تسکین می دهند.
معمولاً در حادترین حالت اختلال این افراد دچار نوعی حس خود برتر بینی می شوند که مصادر آن هم در زندگی شغلی و هم در حیطه ی شخصی نمود پیدا میکند. “کار” آنها تبدیل می شود به “شخصیت” آنها و تصور می کنند کارشان می گوید که چه کسی هستند، نه اینکه کار صرفاً فعلی باشد که انجام می دهند.
معتاد به کار، همیشه شغلش را بر هر چیز دیگری در زندگی اش مقدم می داند. این موضوع معمولا به این معنی است که همیشه اضافه کاری می کند یا اینکه کارش را با خودش به خانه می آورد. از این رو، وقت کمی دارد که با همسرش بگذراند. برای مقابله با چنین آدمی بهترین شرایط این است که شما هم آدم کاملا فعال و مستقلی باشید. اما اگر شما کسی باشید که به توجه زیاد نیاز دارد و نتوانید خودتان به تنهایی، وقتتان را بگذرانید، نیاز به این دارید دوستی پیدا کنید که وقتی همسرتان سر کار است، وقت تان را با او بگذرانید.
باید به همسرتان و انتخاب های کاری اش احترام بگذارید ولی لازم نیست که همیشه و روی همه چیز توافق داشته باشید
ترک اعتیادی عجیب
باید رابطه تان را سبک و سنگین کنید تا ببینید از این رابطه چه چیزهایی به دست می آورید. آیا این اعتیاد به کار، موقتی است و نامزدتان برای نقشه های دونفره تان تلاش می کند؟ بعد از رسیدن به اهداف کوتاه یا بلندمدت ازدواج تان زندگی به حالت عادی برخواهد گشت یا نه؟ اگر اینطور نبود باید بفهمید که چرا نامزدتان وقتش را بیش از حد معمول در محل کار می گذراند. آیا از چیزی در محیط خانه فرار می کند؟ از خانواده و دوستانش سوال کنید که آیا همیشه اینطور بوده یا تازگی ها اینطور شده است؟
تصور رایج این است که می توان روش زندگی افراد را تغییر داد. این طرز تفکر، کاملا اشتباه است. هرچه آدم بزرگتر می شود روش ها و سبک زندگی اش جاافتاده تر می شود. اخلاق کاری آدم ها هم در همین سبک زندگی جا می گیرد.
بدانید که شما هیچ وقت نمی توانید دیگری را تغییر دهید. این هم از آن حوزه هایی است که آدم ها دوست ندارند کسی در آن، دخالت کند. لزوما قضیه این نیست که همسرتان توجهی به شما ندارد. ممکن است این اعتیاد به کار از مدتها پیش از ازدواج در همسر شما پدید آمده باشد؛ زمانی که شما را نمی شناخت و مجرد بود و راه دیگری برای پر کردن وقتش بلد نبود اما از طرفی اگر کسی خودش بخواهد خیلی راحت می تواند سبک زندگی اش را تغییر دهد. پس تنها راه حل این است که کاری کنید خودش بخواهد اعتیادش به کار را ترک کند.
چه کنید؟
اینکه شما نمی توانید کسی را تغییر دهید به این معنی نیست که هیچ کاری از دست تان برنمی آید و باید بسوزید و بسازید. از احساس تان برای همسرتان حرف بزنید و او را از اثر زیاد کار کردنش آگاه کنید.
ارتباط، یکی از مهمترین عناصر هر رابطه ای است. سعی کنید یکدیگر را درک کنید. این کار باعث می شود نامزد یا همسرتان بفهمد که شما متوجه هستید که به خاطر شما خودش را وقف کار می کند و به این کارش احترام می گذارید. اما از طرفی این را هم متوجه می شود که شما نیاز دارید هر هفته چند ساعتی را با هم باکیفیت بگذرانید. فقط به یاد داشته باشید برای اینکه هر رابطه ای حفظ شود و موفق باشد باید برای آن زحمت کشید.
اگر به یکدیگر اهمیت می دهید و واقعا به یکدیگر علاقه مندید و تعهد دارید، پس کارتان درست است. باید به همسرتان و انتخاب های کاری اش احترام بگذارید ولی لازم نیست که همیشه و روی همه چیز توافق داشته باشید.
فرآوری: فاطمه ایمانی
بخش کلوب ازدواج تبیان
برگرفته از سیب سبز، میگنا، برترین ها