
عده طلاق زن یائسه یا صغیره
م « ۲۱۴۲ » اهل سنت در طلاق زن یائسه یا صغیرهای که شوهر با آنها نزدیکی کرده است عدّه قرار میدهند، ولی در مذهب تشیع در طلاق زن یائسه و صغیره، عده واجب نیست. پس برابر این حکم، اهل سنت ملزم هستند که احکام عده را رعایت کنند و در نتیجه، اگر زن یائسه یا صغیره سنی مذهب شیعه گردد، از آن قاعده(لزوم نگهداری عده) خارج میشود و اگر طلاق او رجعی باشد، بنا به مذهب اهل سنت میتواند نفقه روزهای عده را از شوهر سنی بخواهد و چون برابر مذهب شیعه عده ندارد میتواند در آن ایام با دیگری ازدواج کند و نیز چنانچه مرد سنّی شیعه گردد، میتواند با خواهرِ زنِ یائسه و صغیره ـ که وی را طلاق داده و هنوز برابر مذهب اهل سنت در ایام عده است ـ ازدواج کند و لازم نیست احکام عده را رعایت کند، ولی اگر شوهر وی از اهل سنت باشد، ملزم به رعایت قواعد مذهب خود میباشد؛ مانند: باطل بودن عقد خواهر وی و نیز باطل بودن نکاح زنانی است که جمع آنها در دوران عده با زن حرام است.
باعرض سلام وخسته نباشید.بنده با دختری آشنا شده ام که تازه طلاق گرفتن وسنشون۱۷تمام میباشد وبه سن قانونی نرسیده ونیز ایشان باکره نیستن.آیا عده بر ایشان واجب هست.لطفا منو در این ضمینه راهنمایی کنین
با سلام
ازدواج مجدد با زن مطلقه شرایطی هم دارد.
۱- زن مطلقه بایستی بعد از طلاق عده نگه داشته باشد، یعنی مدتی که قانون برایش مقرر کرده و تا پایان آن مدت نمی تواند شوهر دیگری اختیار کند.
عده طلاق ۳ طهر است. مگر اینکه زن به اقتضای سن، عادت زنانگی نبیند که در این صورت عده او سه ماه است و اگر زن حامله باشد، این عده تا زمان وضع حمل است.
۲- عده برای زنی که شوهرش فوت کرده، ۴ ماه و ۱۰ روز است، مگر در صورت حاملگی زن که در این صورت عده تا موقع وضع حمل است، البته به شرط آن که فاصله بین فوت شوهر و وضع حمل از ۴ ماه و ۱۰ روز بیشتر باشد وگرنه مدت عده همان ۴ ماه و ۱۰ روز است.
۳- زنی که بین او و شوهرش نزدیکی صورت نگرفته و یا زن یائسه باشد، عده طلاق ندارد، ولی عده وفات دارد. یعنی در صورت فوت شوهر باید طبق بند بالاعده نگه داشته باشد.
موفق باشید