به گزارش حقوق نیوز چنانچه زنی درخواست طلاق از همسر خود را داشته باشد به دلیل آنکه طلاق در قانون ایران حق مرد است لذا باید رضایت مرد را برای طلاق جلب کند.
باید توجه داشت همانطور که مهریه حق زن است طلاق نیز حق مرد است و اگر زنى بخواهد بدون دلیل مشروع و به واسطه کراهتى که از ادامه زندگى با شوهر دارد طلاق بگیرد بایستى رضایت شوهر در صرف نظر از حق طلاق را جلب کند.
اگر زنى به دلیل عسر و حرج ناشى از عدم رعایت حقوق زناشویى مانند عدم پرداخت نفقه، تقاضاى طلاق کند حاکم مىتواند مرد را به رعایت حقوق زناشویى الزام، تعزیر و نهایتا طلاق زن را بدون رضایت شوهر اجرا کند، از این رو زن مىتواند کلیه مهریه خود را مطالبه کند و از شوهر ناسازگار خویش جدا میشود.
لیکن اگر زن بخواهد بدون دلیل مشروع و بدون اینکه شوهر از وظایف شرعى و قانونى خود کوتاهى کرده باشد و صرفا به دلیل کراهت از شوهر از او جدا شود بایستى رضایت شوهر را در طلاق دادن جلب کند که این امر در قالب طلاق خلع و مبارات محقق میشود.
بر این اساس رضایت شوهر برای طلاق در بسیاری موارد با گذشت زن از مهریه محقق می شود. زن با بذل مال یا مهر خود به نوعى رضایت او را جلب مىکند و از لجاجت مرد میکاهد.
در واقع به دلیل آنکه درخواست طلاق از طرف زن مطرح شده است، زن براى رهایى خود از مهریه می گذرد. بدیهى است بر اساس این قانون کسى که میخواهد به خواسته اى دست یابد باید از خواسته دیگرى چشمپوشى کند و این معنا ندارد که زن هم خواهان طلاق باشد و هم خواهان مهریه.
البته در مورد اینکه آیا قوانین مربوط به طلاق در ایران قوانینی مبتنی بر تساوی حقوق هر دو طرف می باشد سالهاست مباحث مختلفی مطرح شده است که بحث در مورد آنها در این مجال نمی گنجد.