
پیامک فحش های ناموسی و توهین
- به موجب قانون مجازات اسلامی بکار بردن الفاظ رکیک و زشت نسبت به شخص یا اشخاص دیگر موجب تحقق جرم فحاشی بوده و از مصادیق توهین بشمار می آید.
- همچنین اگر فحاشی حاوی عنوان ناروای ناموسی به اعضای خانواده ی او باشد، در صورت احراز قاضی نسبت به این مسأله که فحاش در واقع منظور و قصد دادن نسبت زنا داشته است، به حد قذف که هشتاد ضربه شلاق می باشد محکوم می گردد؛ در غیر این صورت مجازات فحاش تنها مجازات مقرر برای جرم فحاشی خواهد بود. جرم فحاشی یا قذف، نظر به قانون مجازات اسلامی از طریق نوشتن الکترونیکی همچون پیام یا درج و انتشار در فضای مجازی مانند شبکه های اجتماعی نیز محققق می گردد.
- لازم به ذکر است چنانچه شخص فحاش در پیامک علاوه بر فحاشی، به مخاطب توهین نموده یا به او تهمت بزند، علاوه بر مجازات جرم فحاشی، برای هر یک از این جرایم بطور جداگانه محکوم به مجازات می گردد.
- به موجب ماده 697 قانون مجازات اسلامی هر کس به وسیله اوراق چاپی یا خطی یا به وسیله درج در روزنامه و جرائد یا نطق در مجامع یا به هر وسیله دیگر به کسی امری راصریحاً نسبت دهد یا آنها را منتشر نماید که مطابق قانون آن امر جرم محسوب میشود و نتواند صحت آن اسناد را ثابت نماید جز در مواردی کهموجب حد است به یک ماه تا یک سال حبس و تا (۷۴) ضربه شلاق و یا یکی از آنها حسب مورد محکوم خواهد شد.البته این جرم نشر اکاذیب محسوب شده و با آنچه شما توصیف کردید متفاوت است.
- افترا نسبت دادن امری به شخص و عدم اثبات است و تهمت، نسبت دادن بزه یا عمل مجرمانه به شخص دیگر در صورتی که نتواند آن را اثبات نماید می باشد.
- همچنین به موجب ماده 669 قانون مجازات اسلامی هرگاه کسی دیگری را به هر نحو تهدید به قتل یا ضررهای نفسی یا شرفی یا مالی و یا به افشای سری نسبت به خود یا بستگان او نماید ، اعم از اینکه به این واسطه تقاضای انجام امر یا ترک فعلی را نموده یا ننموده باشد، به مجازات شلاق تا 74 ضربه یا زندان از دو ماه تا دو سال محکوم خواهد شد.
- لازم به ذکر است که ارتکاب این جرم صرفا با ترساندن محقق شده و نیاز به عملی نمودن تهدید نیست. بنابراین جرایم فوق مظابق قانون با پیامک هم محقق گردیده و امکان اثبات تهدید، توهین و فحاشی با پیامک وجود دارد.
پاسخ کارشناس به سوال مطرح شده
- در پاسخ به پرسشی که طرح فرمودید و شکایت فحش ناموسی و توهین باید گفت که شما می توانید با توجه به محتوای پیامها بر حسب اینکه چه جرمی واقع شده است، نسبت به ایشان شکایت کیفری طرح نمایید با عناوین توهین یا افترا یا قذف. بنابراین چنانچه محتوای پیامکهای ارسالی متضمن توهین باشد اگر حاوی نسبت دادن عنوان زنا یا لواط باشد قذف بوده و در غیر این صورت توهین میباشند.
- علاوه بر این در مورد اینکه برادرتان مدعی دزدیده شدن پولهای مادرتان توسط شما میباشد، در این صورت جرم افترا نیز تحقق یافته .
- برای شکایت از برادرتان باید دعوای خود را با در دست داشتن ادله ی کافی همچون شهود یا مدارک دیگر در دادگاه کیفری مطرح نمایید و جهت اثبات آن، اگرچه بصورت مکتوب و در فضای مجازی بوده باشد، علاوه بر پیامکها به ادله دیگری مانند شهادت شهود، اقرار مرتکب، اسناد، تحقیقات محلی، سوگند، کارشناسی و … استناد نمایید.
- مرجع صالح برای رسیدگی به شکایت فحش ناموسی و توهین در پیامک شما می باید به دادسرای محل سکونت یا کار خود یعنی جایی که جرایم مذکور در آنجا رخ داده مراجعه کنید.