
ثبت چک در سامانه صیاد یک الزام برای چک های جدید بانکی است به همین دلیل آموزش نحوه ثبت چک صیادی را موضوع این نوشتار قرار دادیم. از آن جایی که در سال های گذشته مشکلات فراوانی در مورد چک های برگشتی و کلاهبرداری در این حوزه وجود داشت، تصویب این قانون می تواند کمک زیادی در این زمینه جهت جلوگیری از تخلفات این چنینی انجام دهد. با توجه به سیستم جدید ایجاد شده همه بانک ها موظف هستند از ابتدای سال ۱۴۰۰ تنها دسته چک های صیادی را صادر نمایند. از طرف دیگر، مشتریان بانک ها هم که از این چک ها استفاده می کنند، پس از نگارش برگه چک باید نسبت به ثبت چک در سامانه ثبت چک صیادی اقدام نمایند. سپس می توانند چک را به فرد گیرنده تحویل دهند که او هم بعد از تایید چک در سامانه یا سایت ثبت چک صیادی می تواند جهت نقد کردن آن به بانک مراجعه کند. در صورتی که چک در سامانه ثبت نشده باشد، امکان نقد کردن آن وجود نخواهد داشت.
البته قانون استفاده از چک های صیادی مربوط به امسال نیست و از سال ۹۷ تصویب شده بود. با وجود این، در این بازه استفاده از چک های صیادی به صورت اختیاری بود و هم چنان افراد می توانستند مبادلات خود را با استفاده از چک های معمولی هم انجام دهند. اما از ابتدای امسال یعنی سال 1400 دیگر ثبت چک در سامانه صیاد به یک الزام تبدیل گردیده است. البته این کار دارای مزایای زیادی برای همه استفاده کنندگان از چک های بانکی می باشد و در جلوگیری از کلاهبرداری نقش بسیار مهمی دارد. اما نکته ای که در این مورد وجود دارد نحوه ثبت چک در سامانه صیاد می باشد. از آن جایی که این قانون جدیدا تصویب شده و از طرف دیگر ثبت چک های صیادی از اهمیت بسیار بالایی هم برخوردار است، ما در این جا راهنمای ثبت چک در سامانه صیاد را ارائه کرده ایم. هم چنین فیلم آموزشی ثبت چک در سامانه صیاد را هم برای شما قرار خواهیم داد تا هیچ گونه مشکلی در این زمینه نداشته باشید.
نحوه ثبت چک در سامانه صیاد
حال که از اهمیت استفاده از سامانه جدید و چک های صیادی آگاه شدیم، می خواهیم به نحوه ثبت چک در سامانه صیاد بپردازیم. اگر چه ممکن است برخی از مشتریان بانک ها به خصوص استفاده کنندگان از چک های بانکی در ابتدا این کار را کمی دشوار بدانند، اما در واقع اصلا این طور نیست. بلکه انجام این کار بسیار هم ساده است. کافی است یک بار مراحل ثبت چک در سامانه صیاد را فرا گرفته یا مشاهده کنید. در دفعات بعدی به راحتی می توانید این کار را با استفاده از راه های در نظر گرفته شده برای آن در زمانی کوتاه انجام دهید. علاوه بر این، ثبت چک صیادی منافع زیادی هم برای افراد جهت جلوگیری از کلاهبرداری خواهد داشت. به همین دلیل، ما در این جا یک راهنمای ثبت چک در سامانه صیاد برای شما می اوریم تا با کمک آن بتوانید به راحتی نسبت به انجام این کار اقدام نمایید.
سامانه ثبت چک صیادی
در حال حاضر که فرایند ثبت چک در سامانه صیاد به یک موضوع اجباری و بسیار مهم تبدیل شده است، تمام بانک ها سعی به ایجاد بستر مناسب برای ورود به سامانه ثبت چک صیاد کرده اند. به عبارتی، شما می توانید با استفاده از همراه بانک یا اینترنت بانک هر یک از حساب های جاری خود نسبت به ثبت چک صیادی اقدام نمایید. هم چنین، نرم افزارهای مجاز در حوزه پرداخت هم امکان ثبت چک را برای شما فراهم می کنند. اما در کنار همه این ها، استفاده از سایت ثبت چک در سامانه صیاد هم یک روش بسیار مناسب و راحت است که برخی از بانکها این امکان را برای کاربران خود فراهم آورده اند. شما از چک صیاد هر بانکی که استفاده می کنید، علاوه بر نرم افزارهای مجاز پرداخت و همراه بانک مربوط به آن بانک، می توانید از سایت آن بانک هم جهت ثبت چک استفاده نمایید. البته برخی بانک ها به جای سایت این امکان را به وسیله اینترنت بانک فراهم می کنند. در ادامه آموزش تصویری ثبت چک در سامانه صیاد یکی از بانکها را برای شما می آوریم تا در انجام این کار با مشکلی مواجه نباشید.
البته استفاده از سامانه ثبت چک صیاد همه بانک ها تا حد زیادی مشابه یکدیگر است. به عبارتی، مراحل انجام این کار چه با استفاده از نرم افزارهای مجاز حوزه پرداخت مانند آپ، چه در همراه بانک ها و چه در سایت و اینترنت بانک مشابه است. وجود راه های گوناگون برای ثبت چک به این دلیل است که مشتریان بتوانند با استفاده از روش های مختلف به سامانه صیاد دسترسی داشته و در انجام این فرآیند با مشکلی رو به رو نباشند. در نتیجه، شما می توانید روش های ارائه شده توسط بانک خود برای ثبت چک را بررسی کرده و در هنگام نیاز، از هر یک از این روش ها که برای شما راحت تر باشد استفاده نمایید.
آموزش تصویری ثبت چک در سامانه صیاد
در بخش های قبل توضیحاتی در مورد روش های گوناگون برای ثبت چک ارائه دادیم. اما اکنون قصد داریم طریقه ثبت چک در سامانه صیاد یکی از بانک ها را برای شما آموزش دهیم. روش انجام این کار برای سایر بانک ها هم به همین صورت خواهد بود و تنها ممکن است برخی از قسمت ها یا عبارات کمی متفاوت باشد.
- ۱ ابتدا وارد سامانه ثبت چک صیاد بانک مورد نظر خود شوید. من در اینجا از همراه بانک سامان برای ورود استفاده می کنم.
- ۲ حال به قسمت «مدیریت چک» وارد شوید. ممکن است این گزینه در سامانه یا سایت ثبت چک صیاد سایر بانک ها کمی متفاوت باشد.
- ۳ حال در قسمت «خدمات چک»، بخش های «ثبت»، «انتقال»، «تایید/رد»، «استعلام» در اختیار شما قرار دارد. در صورتی که قصد ثبت صدور چک در سامانه صیاد را دارید گزینه اول یعنی ثبت را انتخاب کنید.
- ۴ شناسه ۱۶ رقمی موجود در بالای برگه چک صیادی خود را در این قسمت وارد کرده و گزینه «تایید و ادامه» را بزنید.
- ۵ سایر اطلاعات خواسته شده یعنی مبلغ چک به ریال و تاریخ سر رسید چک را نیز وارد کرده و با انتخاب «تایید و ادامه» وارد مرحله بعدی شوید.
- ۶ در این بخش باید اطلاعات دریافت کننده چک را وارد کنید. برای این کار گزینه «+افزودن دریافت کننده» را انتخاب کرده و اطلاعات دریافت کننده چک شامل: نوع (حقیقی، حقوقی، اتباع بیگانه حقیقی، اتباع بیگانه حقوقی) و نام و نام خانوادگی و کد ملی دریافت کننده را وارد کنید، سپس گزینه «افزودن» را انتخاب کنید.
- ۷ حال گزینه «تایید و ادامه» را انتخاب کرده و وارد مرحله بعد شوید.
- ۸ توضیحات لازم را در بخش «شرح چک» وارد کرده و «ادامه» را بزنید.
- ۹ در این قسمت پیش نمایش اطلاعاتی که تاکنون وارد کرده اید برای بررسی مجدد و تایید برایتان نمایش داده می شود. در صورتی که کلیه اطلاعات مورد تایید است گزینه «تایید و صدور چک» را بزنید و در غیر این صورت به مراحل قبلی برگشته و اطلاعات را اصلاح کنید.
به این ترتیب ثبت چک در سامانه ثبت چک صیادی توسط صادرکننده انجام شده و دریافت کننده چک باید برای نقد کردن چک از قسمت «تایید/رد» تصویر مرحله ۳ دریافت چک را تایید نماید. در غیر این صورت این چک قابل وصول نیست.