روش های ثبت سرقت خودرو
سرقت خودرو اتفاق ناخوشایندی است که ممکن است بسیاری از افراد آن را تجربه کنند و همین امر ابتدائا لزوم اتخاذ راهکارهایی در جهت حفظ خودرو یا ماشین را ضروری می سازد . هر چند سرقت جرم است و شخصی که مورد سرقت قرار گرفته است می تواند پس از اثبات جرم سرقت ، از سارق شکایت کند ، اما آنچه مهم است ، این است که به محض اینکه خودرویی به سرقت رفت و ماشین دزدی انجام گرفت ، صاحب خودرو اقدام به ثبت شکایت سرقت نماید .
لزوم ثبت سرقت یا دزدیده شدن ماشین از آن جهت است که قبل از اینکه دزد یا سارق فرصت کافی جهت تبدیل یا تغییر ماشین را داشته باشد ، وی را دستگیر کرده یا لااقل خودرو را کشف و مسترد نمود . به همین خاطر ماده 722 قانون مجازات اسلامی در خصوص لزوم ثبت سرقت ماشین و اطلاع دادن دزدیده شدن ماشین مقرر داشته است :
« چنانچه وسیله موتوری یا پلاک آن سرقت یا مفقود شود ، شخصی که وسیله در اختیار و تصرف او بوده است اعم از آن که مالک بوده یا نبوده ، پس از اطلاع مکلف است بلافاصله مراتب را به نزدیک ترین مرکز نیروی انتظامی اعلام نماید . متخلف از این ماده به جزای نقدی از پانصد هزار تا یک میلیون ریال محکوم خواهد شد » .
روش هایی که جهت ثبت سرقت خودرو مورد استفاده قرار می گیرند باید به درجه ای از سرعت و کارایی باشند تا مالک بلافاصله بعد از اطلاع از دزدی ماشین از آنها استفاده کند که در این قسمت به بررسی این روش ها خواهیم پرداخت .
یکی از مهم ترین روش های ثبت سرقت خودرو آن است که مالک خودرو با پلیس تماس بگیرد و یا به پلیس آگاهی محل وقوع جرم یا محل وقوع دزدی ماشین مراجعه نموده تا در آنجا امور مربوط به جرم سرقت خودرو از جمله تشکیل پرونده و تنظیم شکایت انجام شود .
همچنین سامانه ای تحت عنوان ” پست یافته ” وجود دارد که از طریق آن می توان نسبت به استعلام ، جستجو و پیگیری وسایل نقلیه سرقتی از جمله ماشین دزدی و موتور سرقت شده اقدام نمود که پس از ثبت دزدیده شدن ماشین یا خودرو می توان ماشین های دزدیده شده را با استعلام پلاک آنها ردیابی نمود .
علاوه بر اینها اخیرا اپلیکیشن یا نرم افزاری توسط پلیس آگاهی با نام ” پلیس من ” راه اندازی شده است که با استفاده از امکانات این نرم افزار نیز می توان به صورت فوری، اقدام به ثبت دزدی ماشین نمود که در ادامه روش و نحوه ثبت سرقت و شکایت از آن در آن را توضیح خواهیم داد .