
به این ترتیب اداره بهداشت عمومی کالیفرنیا هم اعلام کرد که تعداد موارد مربوط به واکنشهای منفی ناشی از تزریق واکسن کرونای شرکت مدرنا به طور غیرعادی رو به افزایش است و براین اساس تزریق واکسن مورد نظر باید تا زمانی که تحقیقات مناسبی در این خصوص انجام نشده، متوقف شود. این در حالی بود که اظهارات مقامهای بهداشت و درمان ایالت کالیفرنیا، حکایت از این دارد که تعداد افرادی که پس از تزریق واکسن کرونای شرکت مدرنا، واکنش آلرژیک نشان دادهاند به سرعت رو به افزایش بوده است.
توقف واکسینهشدن افراد در استرالیا، نیوزیلند و ژاپن
البته توقف تزریق واکسن مدرنا به دلیل واکنشهای آلرژیک فراتر از حد طبیعی، تنها به ایالت کالیفرنیا محدود نشد و بلکه دنبال انتشار وسیع اخبار مرگ و میر افرادی که واکسن شرکت آمریکایی فایزر را دریافت کرده بودند. بسیاری دیگر از کشورهای جهان که برای رها شدن از کرونا ویروس جدید و فوت های ناشی از ابتلا به بیماری کووید19 از سر استیصال تصمیم به تهیه این واکسن و آغاز واکسیناسیون گرفته بودند نیز به سرعت واکسینه کردن را متوقف و اعلام کردند تا حصول اطمینان کامل از ایمنی و موثر بودن واکسن کرونا، در این زمینه اقدامی نخواهند کرد. براین اساس گزارشهای مختلف حاکی از این است که کشورهای استرالیا، نیوزیلند، تایوان و ژاپن واکسیناسیون را تا ماهها به تاخیر انداختهاند. علاوه بر این کشورها مسئولان بهداشت و درمان بسیاری دیگر از کشورهای جهان نیز تاکید داشتند؛ در حال حاضر مشغول بررسی دقیق واکنشهای افرادی هستند که در دیگر نقاط دنیا واکسنهای فایزر، آکسفورد و مدرنا را دریافت کردهاند. بنابراین با توجه به اخبار منتشر شده در زمینه افزایش آمار افرادی که دچار حساسیت شده یا جانشان را از دست داده اند، عجلهای برای تزریق واکسن به ویژه فایزر ندارند.
ایدههای پیشگیرانه همچنان در صدر تدابیر مقابله با کرونا
در این زمینه اما نکته قابل توجه این است که ژاپن از جمله کشورهایی بوده است که در مرحله سوم تست انسانی واکسن فایزر شرکت کرده و با توجه به این اقدام میزان قابل توجهی از واکسن مذکور را دریافت کرده است. با این وجود اما ژاپن نیز مانند دیگر کشورهایی که به نام آنها اشاره شد؛ ضمن توقف تزریق به شهروندان خود با تأخیر عمدی در روند واکسیناسیون قصد دارد ابتدا دادههایی از اثربخشی و عوارض جانبی واکسن، قبل از واکسینه کردن جمعیت آسیب پذیر و عموم مردم به دست آورد و جان مردمش را به مخاطره نیندازد. براین اساس کشورهای مذکور همچنان تلاش دارند تا با به کار بردن ایدههای پیشگیرانه در قالب پروتکلهای بهداشتی مانع از شیوع بیشتر کووید19 در کشورهای خود شوند و به این ترتیب تا دستیابی به واکسنی ایمن برای مقابله با کرونا صبوری پیشه کنند.
احتمال بازنگری در اعمال محدودیتها
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران با بیان اینکه در صورت کاهش رعایت پروتکلها در اعمال محدودیتها بازنگری میشود از افزایش سهم بستری و مرگ و میر ناشی از کرونا در کودکان خبر داد.علیرضا زالی اظهار کرد: سهم بستری در گروههای سنی پنج تا 17 سال که تا قبل از آذرماه بین 2/1 تا دو درصد بود در روزهای اخیر به 6 تا 9 درصد رسیده است.وی از شیب کاهشی رعایت پروتکلهای بهداشتی در پایتخت خبر داد و گفت: میانگین فاصلهگذاری اجتماعی و رعایت شیوهنامهها به 6/76درصد رسیده که نسبت به هفتههای قبل کاهش یافته است.
فوت ۸۷ بیمار دیگر
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: طبق معیارهای قطعی تشخیصی، پنجهزار و ۹۱۷ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۵۱۸ نفر از آنها بستری شدند. براین اساس مجموع بیماران به یک میلیون و ۳۴۲هزار و ۱۳۴ نفر رسید.سیما سادات لاری افزود: در بازه زمانی 24ساعته اخیر، ۸۷ بیمار کرونایی جان خود را از دست دادند و تعداد فوتیهای ناشی از این بیماری ۵۶هزار و ۹۷۳ نفر شد.این درحالی است که ۴۲۷۲نفر از بیماران مبتلا به کرونا در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند، همچنین ۱۰شهر همچنان در وضعیت قرمزهستند.
واکسن ایرانی تاکنون بدون عارضه
رییس ستاد اجرایی فرمان امام با اشاره به این مطلب که واکسنهای تولید شده خارجی عارضههای فراوانی داشتهاند، ادامه داد: این در حالی است که باید گفت واکسن ایرانی تولید شده تاکنون هیچ عارضهای نداشته است و این کار به نتیجه خواهد رسید. محمد مخبر در ادامه با بیان اینکه تولید واکسن در آزمایشگاه موضوعی مهم است، خاطر نشان کرد: اما آن موضوعی که اهمیت اصلی دارد، تولید انبوه آن است. می گفت: در یک ماه آینده میتوانیم بین دو تا سه میلیون دوز ماهانه تولید کنیم و تولیدات واکسن را به ١٢تا ١۴میلیون دوز واکسن خواهیم رساند.