
اجلاس آتی در تهران
رؤسای جمهوری اسلامی ایران، روسیه و ترکیه همچنین در بیانیهای مشترک، با اشاره به اینکه فرمت آستانه، تنها ابتکار بینالمللی مؤثری بوده است که به کاهش خشونت در سراسر سوریه کمک کرده و در برقراری صلح و ثبات در سوریه نقش داشته است، بر عزم خود مبنی بر ادامۀ همکاری فعال دربارۀ سوریه تاکید کردند.
روسایجمهور سه کشور در این بیانیه، بر این باور خود تصریح کردند که مناقشۀ سوریه هیچ راهحل نظامیای نداشته، تنها از راه یک فرایند سیاسی همراه با مذاکره میتوان به آن پایان داد. روحانی، پوتین و اردوغان در این بیانیه، بر ضرورت کمک به سوریها برای بازگرداندن وحدت کشورشان و دستیابی به راهحلی سیاسی برای مناقشۀ کنونی از طریق فرایندی فراگیر، آزاد، عادلانه و شفاف با مدیریت و راهبری سوری و مبتنی بر ارادۀ آزاد مردم سوریه که منجر به قانون اساسی برخوردار از پشتیبانی مردم سوریه و انتخابات آزاد و عادلانه با مشارکت همۀ سوریهای واجد شرایط و تحت نظارت درست سازمان ملل باشد تأکید ورزیدند. در این بیانیه از جامعۀ بینالمللی، بهویژه سازمان ملل و سازمانهای بشردوستانۀ آن، خواسته شد از طریق ارسال کمکهای بشردوستانۀ بیشتر، تسهیل مینزدایی بشردوستانه، احیای امکانات زیرساختی بنیادی، از جمله امکانات اقتصادی و اجتماعی، و حفظ میراث تاریخی، کمکهای خود به سوریه را افزایش دهد. همچنین تصمیم گرفته شد که نشست بعدی روسای جمهور ایران، روسیه و ترکیه در جمهوری اسلامی ایران و به دعوت رییسجمهوری اسلامی ایران، برگزار شود. روحانی در حاشیه این نشست، با همتایان روس و ترک خود نیز دیداری دوجانبه داشت. وی در دیدار با اردوغان گفت: روند مذاکرات آستانه و تلاش سه کشور منجر به بیشترین موفقیت ها برای مبارزه با تروریست ها در سوریه شد و باید این تلاشها تا زمانیکه مردم سوریه بتوانند با آرامش در کشورشان زندگی کنند ادامه داشته باشد. روحانی با اشاره به ضرورت تلاش مشترک همه کشورهای اسلامی منطقه بویژه ایران وترکیه در راستای حل وفصل موضوع فلسطین، گفت: مردم مظلوم فلسطین حق دارند تا اعلام کنند که می خواهند به سرزمین خود بازگردند، اما توسط رژیم صهیونیستی به خاک و خون کشیده می شوند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ریاستجمهوری، روحانی همچنین در دیدار با پوتین با اشاره به روابط و همکاریهای سازنده و روبه گسترش ایران و روسیه در بخشهای مختلف، گفت: مناسبات راهبردی تهران- مسکو در راستای توسعه ثبات و امنیت منطقهای و بینالمللی است. وی با بیان اینکه همه باید نسبت به تعهدات خود در برجام پایبند باشند، تاکید کرد: اگر شرایطی پیش بیاید که نتوانیم از منافع برجام بهرهبرداری کنیم، تصمیم جدیدی اتخاذ خواهیم کرد. پوتین با تاکید بر پایبندی ایران به تعهدات خود در برجام، اظهار داشت: پایبندی همه طرفها به تعهدات خود در این توافق ضروری بوده و جامعه بینالمللی باید از پایداری برجام حمایت کند، چرا که هرگونه ضربه به برجام، خدشه به دیپلماسی در سطح منطقه و جهان است. رییسجمهور روسیه تأکید کرد: ایران یک قدرت بزرگ منطقهای با ملتی هوشمند است و باید جایگاه، حقوق و منافع خود را در سطوح ملی و منطقهای داشته باشد و سایر کشورها به آن احترام بگذارند.